Σελίδες

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Εσύ τι κόλληματα τρως;

ΕΣΥ ΤΙ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ ΤΡΩΣ;



Ρε παιδί μου σου τυχαίνει καμιά φορά να «κολλάει» το μυαλό σου σε μία συγκεκριμένη σκέψη στην οποία επανέρχεσαι ξανά και ξανά; Ή να κάνεις χιλιάδες τρελά σενάρια για τα πιο απλά πράγματα; Τι πράγμα είναι αυτό; Είναι σαν να υπάρχει στον ανθρώπινο εγκέφαλο ένα κουμπί που πατιέται έτσι από μόνο του και τσουπ! Αρχίζει η τρέλα!
Το έψαξα λίγο, μόνο και μόνο για να επιβεβαιώσω ότι δεν είμαι μόνο εγώ που ξαφνικά τρελαίνομαι και παραλογίζομαι, και είδα ότι η φίλη επιστήμη –πάντα ένα βήμα μπροστά στις ανησυχίες μας- έχει μελετήσει το φαινόμενο και μάλιστα έχει εντοπίσει και τις πιο συχνές παράνοιες μας! Για δες!
Δεν σταματάς να κοιτάς σχεδόν ανά δευτερόλεπτο το ρολόι ή το ξυπνητήρι σου.
Πας και βάζεις το ξυπνητήρι. Ωραία; Ωραία. Μετά τρελαίνεσαι να το τσεκάρεις εκατό φορές. Μία για να βεβαιωθείς πως όντως το ρύθμισες να χτυπήσει τη σωστή ώρα, μία για να βεβαιωθείς ότι έχει μπαταρία ή ότι είναι στην πρίζα, μία ότι λειτουργεί σωστά… Τι σημασία έχει αν αυτό το ίδιο ξυπνητήρι που έχεις ρυθμίσει χιλιάδες φορές με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έχει πάντα αποδειχτεί αξιόπιστο; Καμία σημασία! Ακόμα και αν η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη έτσι ώστε να μη χρειάζεται να το βάζεις εκ νέου καθημερινά, εσύ εκεί! Άλλο κουλό που κάνεις είναι το να κοιτάς με μανία πόση ώρα έχει περάσει με αποτέλεσμα να καταλήγεις να παρακολουθείς την κίνηση του δείκτη σε κάθε δευτερόλεπτο χάνοντας ό,τι άλλο συμβαίνει γύρω σου εκείνη την ώρα!
Μάλλον πεθαίνεις λέει το ίντερνετ.
Όποιο μικροσύμπτωμα και αν εμφανίσεις, πριν ακόμα κάτσεις λίγο να σκεφτείς τι μπορεί να φταίει, τρέχεις και ψάχνεις στο ίντερνετ ποιες παθήσεις συνδέονται με το σύμπτωμα αυτό. Τι και αν έχεις ένα απλό πονοκέφαλο που μπορεί να οφείλεται σε κούραση ή πόνους στην κοιλιά και τη μέση που μπορεί να σχετίζονται με την περίοδο σου; Εσύ θα κάνεις τη διαδικτυακή σου έρευνα, όσο ψάχνεις θα πιστεύεις ότι εμφανίζεις και μερικά ακόμα συμπτώματα από αυτά που διαβάζεις και αβίαστα, αβάδιστα, στο χώρο σου θα καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι είσαι τουλάχιστον ετοιμοθάνατη. Σταμάτα να συμβουλεύεσαι το διαδίκτυο και να κάνεις μόνη σου διάγνωση! Θα τρελαθείς!
Λες να έμεινες έγκυος;
Αυτό το «κόλλημα» μάλλον σχετίζεται με το φόβο ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης με τον οποίο ζούμε οι γυναίκες από έφηβες ακόμα. Αλλιώς δεν εξηγείται το πόσο μεγάλη εμμονή μπορεί να πάθουμε στην πιθανότητα μια εγκυμοσύνης παρ ’όλο που έχουμε πάρει τις απαραίτητες προφυλάξεις και δεν έχει γίνει κάποιο ατύχημα ώστε να υπάρχει πραγματικά κίνδυνος. Δεν θα βρεις ούτε μία γυναίκα που να έχει ενεργή σεξουαλική ζωή, που να μην έχει πάθει αυτή την εμμονή έστω και μία φορά!
Άκουσες θόρυβο;
Οι γυναίκες γενικά είμαστε πολύ πιο φοβητσιάρες όταν μένουμε μόνες μας, ακόμα και αν είμαστε μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Ειδικά αν είναι από τις πρώτες φορές που χρειάζεται να μείνεις μόνη κάπου χωρίς την παρουσία άλλων ατόμων ή από τις πρώτες φορές που μένεις σε ένα καινούργιο σπίτι που δεν έχεις συνηθίσει τους θορύβους του, τσιτώνεις με το παραμικρό! Είναι βέβαιο ότι θα σηκωθείς πάνω από δέκα φορές για να τσεκάρεις τι είναι αυτό που ακούς ή που νομίζεις ότι ακούς για να δεις ότι είναι απλώς το ψυγείο, το καζανάκι, ο αέρας ή εντελώς τίποτα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το χειρότερο είναι ότι το πρωί δεν θα ακούς απολύτως τίποτα, παρ ’όλο που το ξυπνητήρι σου θα χτυπάει!
Αγαπημένη, για να σου εξομολογηθώ και εγώ την αμαρτία μου … Όταν πάω σινεμά ή θέατρο, παθαίνω εμμονή με το αν έκλεισα το κινητό σε τέτοιο βαθμό, που το τσεκάρω τουλάχιστον δέκα φορές, ρωτάω και το διπλανό μου αν το έχω πράγματι κλείσει και τελικά καταλήγω να το διαλύω εντελώς και να βγάζω τη μπαταρία για να είμαι σίγουρη. Ωραίο;
Όποιο και αν είναι το δικό σου «κόλλημα», μην το κρύβεις από τους γύρω γιατί γίνεται χειρότερο! Πες το, μοιράσου το, κάνε πλάκα με αυτό, αυτοσαρκάσου και προσπάθησε να το βελτιώσεις. Μην φοβάσαι! Δεν είσαι η μόνη!
source:marymary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου