Μην ανησυχείς και μην απελπίζεσαι. Υπάρχουν 10 διαφορετικά από τα συνηθισμένα τρικ που δεν απαιτούν ούτε χρόνο, ούτε και ιδιαίτερη προσπάθεια, όμως μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις αυτά τα περιττά κιλά που σε ταλαιπωρούν.
1. Level Up στις λιγούρες: Σύμφωνα με έρευνες, το να παίζουμε video games μειώνει την ένταση και τη συχνότητα που εμφανίζονται οι λιγούρες μας κι αυτό γιατί απλά αποσπούν την προσοχή μας, μέχρι που η λιγούρα εξασθενεί μόνη της. Αντικατέστησε τη λαχτάρα για γλυκά αλμυρά σνακ και παχυντικά γεύματα με ακόμη μια πίστα από το αγαπημένο σου παιχνίδι και πες «game over» στις λιγούρες.
2. Σε απόσταση… δαγκωματιάς: Όσο υπερβολικό κι αν ακουστεί, η τεμπελιά και ηβαρεμάρα παίζει τεράστιο ρόλο στις διατροφικές μας συνήθειες, είτε καλές είτε κακές. Σε ένα πείραμα που διεξήχθη σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, διάφορες ομάδες τοποθετήθηκαν σε διαφορετικές αποστάσεις από 1 μπολ με κομμένες φέτες μήλου και 1 μπολ με ποπ κορν. Παρ’ ότι όταν ρωτήθηκαν τι θα προτιμούσαν να φάνε απάντησαν «το ποπ κορν», στην πραγματικότητα έτρωγαν από το μπολ που ήταν πιο κοντά τους. Γι΄ αυτό όπου κι αν βρίσκεσαι, κράτα ένα υγιεινό σνακ ή φαγητό σε απόσταση… δαγκωματιάς.
3. Ο (σωστός) ύπνος τρέφει τα παιδιά: Το έχουμε ξαναπεί πως το να κοιμάσαι αργά, άστατα και χωρίς να επιτρέψεις στο σώμα σου τις 5-8 ώρες beauty sleep που του αναλογούν μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο αίσθημα της πείνας και λιγούρες τόσο το ίδιο βράδυ, όσο και την επόμενη μέρα. Όμως, σύμφωνα με Αμερικανική έρευνα, ακόμη και το πολύ χουζούρι κάνει καλό, αφού ξυπνά μέσα μας τις «τεμπέλικες» συνήθειές μας. Αντίθετα ένα σταθερό υπνικό ωράριο μπορεί να σε βοηθήσε να αδυνατίσεις.
4. Black, please: Ξεκίνα να πίνεις τον καφέ σου σκέτο. Μπορεί η έλλειψη ζάχαρης στην αρχή να σου κακοφανεί, αφού ο καφές θα πικρίζει κάπως, όμως θα γλιτώσεις γύρω στις 40 θερμίδες σε κάθε κούπα καφέ που πίνεις (και όλοι ξέρουμε πως δεν είναι μόνο μια). Αν θες να «σπάσεις» την πικράδα, μπορείς να δοκιμάσεις καφέδες με άρωμα (όπως καραμέλα, βανίλια ή σοκολάτα).
5. Όταν τρώμε δε μιλάμε (ούτε κάνουμε άλλα πράγματα ταυτόχρονα): Ξέρουμε πως μερικές φορές ακόμη και το διάλειμμα για μεσημεριανό στο γραφείο, μπορεί να είναι πολυτέλεια, αλλά επέτρεψέ την στον εαυτό σου. Το να κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα αποσπά την προσοχή σου και έτσι όχι μόνο δεν θα απολαύσεις το φαγητό σου, αλλά θα φας και την διπλάσια μερίδα απ’ ό, τι αν θα έτρωγες συγκεντρωμένη σε αυτό. Το ίδιο ισχύει και για την τηλεόραση και για τον υπολογιστή.
6. Φάε πρώτα τη σαλάτα: Συνήθως έχουμε την τάση να τσιμπολογάμε τη σαλάτα και να επικεντρωνόμαστε στο κυρίως γεύμα μας. Άλλαξε τακτική και ξεκίνα να τρως πρώτα όλη τη σαλάτα σου πριν πας στο κυρίως γεύμα. Έτσι και θα επωφεληθείς από τα θρεπτικά της συστατικά και την χαμηλή της θερμιδική αξία, ενώ όταν κληθείς να περάσεις στο κυρίως πιάτο, πιθανότατα να έχεις ήδη σχεδόν χορτάσει.
7. Χαλάρωσε: Πολλές έρευνες και πειράματα έχουν γίνει ώστε να προσδιοριστεί η σχέση του άγχους με τις κακές διατροφικές συνήθειες. Έχει αποδειχθεί πως άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνιο στρες είναι πιθανότερο εκτός του να έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση σε ζαχαρώδη παχυντικά φαγητά, να έχουν και αρκετά νωθρό μεταβολισμό, σε σχέση με εκείνους που παίρνουν τα πράγματα πιο… χαλαρά.
8.Πεινάς; Φάε ένα φρούτο!: Όταν ήδη νιώθεις το στομάχι σου να γουργουρίζει ήδη είναι αργά να ξεκινήσεις να μαγειρεύεις. Αν όμως τύχει και σου συμβεί πόνταρε στα ωμά φρούτα. Όχι μόνο δεν χρειάζονται μαγείρεμα, είναι γεμάτα θρεπτικές αξίες και χάρη στις φυτικές τους ίνες (ειδικά όσα δεν τα ξεφλουδίζεις) θα σε χορτάσουν γρηγορότερα και για περισσότερο.
9. Hot and Spicy: Πες «ναι» στο κάρυ, τις κόκκινες πιπεριές, το πιπέρι, το chilly, και το ταμπάσκο! Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2009 στο περιοδικό Appetite, τα καυτερά φαγητά μας κάνουν να χορταίνουμε γρηγορότερα και να τρώμε μικρότερες μερίδες.
10. Μικρές μπουκιές, αργά κι από αριστερά: Θα σου φανεί περίεργο, όμως όσο πιο μικρές μπουκιές τρως, όσο περισσότερο μασάς το φαγητό σου και όταν χρησιμοποιείς το αντίθετο από το κυρίαρχο χέρι σου (για τους δεξιόχειρες το αριστερό, για τους αριστερόχειρες το δεξί), τρως πολύ μικρότερες ποσότητες, χωρίς καν να το καταλάβεις. Αντίθετα όταν αποσπάσαι ή τρως γρήγορα, το στομάχι δεν προλαβαίνει να δώσει «σήμα» στον εγκέφαλο πως έχει χορτάσει, παρά μόνο όταν είναι ήδη αργά.
source:joytv.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου