Σελίδες

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΑΣ ΕΣΥ;




Αγαπημένη, αν υπάρχει κάποιος που σου αρέσει, ειδικά αν σου αρέσει πολύ, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πέφτεις στην μεγάλη παγίδα που συχνά πέφτουμε όλες μας: νομίζουμε ότι πρέπει οπωσδήποτε να του κάνουμε σαφές και ξεκάθαρο ότι μας αρέσει προκειμένου να μην χάσουμε μια ευκαιρία μαζί του.
 
Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να ξεχωρίσεις το ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο «ενθαρρύνω» έναν άντρα για τον οποίο ενδιαφέρομαι και στο «κυνηγάω» έναν άντρα που με ενδιαφέρει. Η απόσταση ανάμεσα σε αυτά τα δύο δεν είναι απλώς πολύ μεγάλη, αλλά και απόλυτα καθοριστική για τα αποτελέσματα που θα έχεις!

Άσε που υπάρχει περίπτωση να το κυνηγάς το αγόρι αυτό ακόμα και χωρίς να το συνειδητοποιείς και εσύ η ίδια! Για τσέκαρε: μήπως κάνεις κάτι από τα παρακάτω;
  • Toυ τηλεφωνείς για να τον καλέσεις σε κάτι πολύ ενδιαφέρον για το οποίο διάβασες ή άκουσες ή σε κάτι που πιστεύεις ότι θα τον αφορά: μια συναυλία, μια παράσταση, μια ομιλία, μια ταινία …
  • Του τηλεφωνείς για να τον ρωτήσεις γιατί δεν σου τηλεφώνησε.
  • Κάνεις ό,τι μπορείς για να προκαλέσεις κάποιου είδους «τυχαία» επαφή μαζί του: του στέλνεις mail κάτι άσχετο, του κάνεις το ένα like μετά το άλλο, ποστάρεις πράγματα που νομίζεις ότι μπορούν να τραβήξουν την προσοχή του, περνάς τυχαία κάτω από το σπίτι του ή από ένα χώρο που ξέρεις ότι συχνάζει …
  • Τον ρωτάς τι σκέφτεται και πώς αισθάνεται, ειδικά σε ό,τι αφορά σε εσένα και τη μεταξύ σας σχέση.
  • Δεν περιμένεις να σου ζητήσει ραντεβού, αλλά προτιμάς να τον καλείς εσύ συνεχώς σε κοινωνικές δραστηριότητες σε μια προσπάθεια να τον κάνεις επίσημο συνοδό σου και να τον συστήσεις έτσι σε ένα κύκλο γνωστών, συναδέλφων ή φίλων σου.
Όλα τα παραπάνω μπορεί εσύ να τα θεωρείς ως ιδανικές χειρονομίες αφού δεν «καρφώνεσαι» ως προς το ερωτικό σου ενδιαφέρον, σε κάνουν να φαίνεσαι φιλική στα μάτια του, τον κολακεύουν και άρα θα τον κάνουν να έρθει πιο κοντά σου. Αλλά (!) είναι πολύ πιθανό αυτές οι πρωτοβουλίες σου να μην λειτουργήσουν τελικά υπέρ σου, αφού για πολλούς άντρες είναι δράσεις «αρσενικής ενέργειας». Τι σημαίνει αυτό; Είναι πιθανό είτε να τον αποθαρρύνουν από το να πάρει εκείνος μια πρωτοβουλία στο μεταξύ σας φλερτ ή ακόμα χειρότερα να τον οδηγήσουν στο να σε κατατάξει στη ζώνη των φιλενάδων του που απλώς κάνετε παρέα. Το βλέπεις ότι μπορεί να την πατήσεις πολύ άσχημα με αυτά και μ ’αυτά;


Τι πρέπει, λοιπόν, ν’ αποφεύγεις οπωσδήποτε;
  • Μην ενεργοποιείς τους αρνητικούς «συναγερμούς» του. Όταν ένας άντρας αισθάνεται ότι τον κυνηγάς – ακόμα και αν το κυνήγι έχει να κάνει με μια επίμονη φιλική προσέγγιση έχει τις εξής δύο πιθανές επιλογές: είτε να ξενερώσει τρομερά με το πόσο δεδομένη και στο «πιάτο» είσαι, είτε να αισθανθεί πίεση και ασφυξία και αντανακλαστικά να απομακρυνθεί.
  • Μην ανοίγεις όλα τα χαρτιά σου. Όλη αυτή η διαδικασία με εσένα να μπαίνεις στο ρόλο του κυνηγού και με εκείνον στο ρόλο του ελκυστικού θηράματος μπορεί να κολακεύει τη ναρκισσιστική πλευρά του ως ένα βαθμό, αλλά (!) σε κάνει να φαίνεσαι στα μάτια του ανασφαλής και με χαμηλή αυτοεκτίμηση, ενώ αν το παρακάνεις με την επιθετική συμπεριφορά θα αισθανθεί ότι του στερείς το ρόλο του, ότι είναι ευνουχισμένος και τελικά παγιδευμένος. Και στην μία και στην άλλη περίπτωση, πάντως, δεν δημιουργείται σε καμία περίπτωση μεταξύ σας μια ατμόσφαιρα που σε καθιστά μυστηριώδη και άρα ελκυστική για εκείνον.
Το ξέρω, ότι σου είναι δύσκολο το να του αφήσεις χώρο και χρόνο και να περιμένεις μέχρι να πάρει εκείνος την πρωτοβουλία ώστε να έχει το ρόλο του κυνηγού, ότι θες να τον πείσεις ότι σου αρέσει, ότι θέλεις να του το κάνεις πιο εύκολο, ότι θέλεις να φαίνεσαι φιλική και ενθουσιασμένη, αλλά (!) ενώ η πρόθεση σου μπορεί να είναι η καλύτερη, τα αποτελέσματα της μπορεί να είναι τα χειρότερα! Παρ ΄το αλλιώς!
source:marymary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου